Corina Fusu s-a apucat de treabă.

Corina Fusu s-a apucat de treabă. Vrea să schimbe Regulamentul de angajare al directorilor în școli

 corina-fusu-s-a-apucat-de-treaba--vrea-sa-schimbe-regulamentul-de-angajare-a-directorilor-in-scoli-1439888162

Nici nu a reușit bine să fie implementat, că deja urmează să fie modificat. Vorbim despre Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director și director adjunct în instituţiile de învăţământ general, aprobat de fostul ministru al Educației Maia Sandu, în primăvara acestui an.

Noul ministru, Corina Fusu, intenționează să modifice documentul, informează UNIMEDIA.

Fusu propune consultări publice în acest sens și vrea ca directorii de școli să fie angajați după alte criterii decât cele stabilite anterior.

Astfel, Corina Fusu propune ca, aspiranții la funcția de director de școală să nu prezinte la concurs certificatul care atestă standardul minim de competențe profesionale şi manageriale, eliberat de Inspectoratul Școlar Național, așa cum stabilește Regulamentul.

Totodată, ministrul propune excluderea prevederii care stabilește că interimatul nu poate depăşi 6 luni. De asemenea, documentul propus de Corina Fusu prevede că persoanele care dețin interimatul trebuie să întrunească obligatoriu aceleași condiții ca și directorii.

Adică, să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare universitare și să aibă o vechime în activitate didactică de cel puțin doi ani.

UNIMEDIA precizează că Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director și director adjunct în instituţiile de învăţământ general a fost aprobat în data de 23 martie 2015.

Sursa: http://unimedia.info/

Check Also

De 1 martie

Добавить комментарий