Vreau să trăiesc sănătos!

Astăzi peste tot auzi „mod de viaţă sănătos”, „mod de viaţă sănătos” şi ce înseamnă aceasta? – Puţini oameni înţeleg.
Ce criterii sunt incluse în acest concept?
Corespunde oare modul nostru de viaţă de zi cu zi cu regulile de stil de viaţă sănătos? Îndrăznesc să spun că astăzi, aproximativ 70% din toate bolile sunt cauzate de un mod greşit de viaţă: abuzul de alcool, fumatul, mîncatul excesiv, inactivitate, stres, tensiune nervoasă la locul de muncă şi acasă, şi desigur un somn scurt, nesănătoas – toate acestea zi de zi erodează corpul nostru fragil, şi ne trezim într-un pat de spital.
O soluție ar fi mișcarea activă, practicarea dansului și a exercițiilor fizice. Toate acestea le întrunește activitatea ce a avut loc duminică, 17 aprilie 2016. Astfel, tinerii: elevi și liceeni ai raionului Ocnița au venit în fața blocului LT ,,Gh.Biruitorul” cu un flashmob ce a avut scop promovarea unui mod de viață sănătos în societate.
Doamna Sturzinschi Ecaterina, metodist, coordonator al DÎ a CR Ocnița a deschis acest eveniment cu un mesaj de salut către participanți. Ea a menționat că menținerea sănătății depinde întrutotul de stilul de viață practicat. De aceea trebuie acordată o atenție deosebită respectării regulilor de viață sănătoasă îndemnîndu-i pe elevi la un mod de viață sănătos, la promovarea valorilor unui stil activ și responsabil de sănătatea proprie. Le-a urat succes dînd start concursului.
1
La concursul ,,Un mod de viață sănătos” au luat parte 12 instituții de învățămînt din raion: gimn.Gîrbova, LT ,,Gh.Biruitorul, gimn.Mereșeuca, gimn.Lencăuți, gimn.Hădărăuți, LT ,,M.Eminescu”, gimn.Mihălășeni, LT Rujnița, gimn.,,V.Tonu” Dîngeni, gimn.Corestăuți, gimn.Clocușna, gimn.Grinăuți-Moldova.
23

410

79

8

Participarea a fost jurizată de o comisie în următoareacomponență :
Sturzinschi Ecaterina-specialist-metodist DÎ a CR- președinte
Burlacu Galina- director adjunct pentru educație,gimn.Hădărăuți- membru
Andronachi Nicolai-profesor LT ,,Gh.Biruitorul”-membru
Arhilei Elena-profesor LT Rujnița-membru
Reus Svetlana, LT ,,M.Eminescu”-membru
Grinico Lilia-profesor gimn. Corestăuţi — membru
Sava Angela – profesor — membru.

Elevii participanți la flashmob au promovat intens stilul sănătos de viață. Prin dans ei își dezvoltă armonios organismul, își întăresc sănătatea. Toate echipele participante au fost menționate cu diplome conform regulamentului de concurs: pentru cea mai bună paricipare, cea mai bună organizare, pentru creativitate, cel mai original mesaj, pentru spirit de inițiativă, pentru cea mai bună interpretare etc. Aducem felicitări participanților: elevi, profesori, părinți pentru prestația frumoasă și pentru promovarea modului sănătos de viață.

56

Sper că toți și cei prezenți și cei care au participat au înțeles, că a duce un mod de viață sănătos este benefic atît pentru oameni, cît și pentru mediu.
După cum vedeți, aduce un mod de viață sănătos – nimic complicat.Cu toate acestea doar unii din noi practică astfel de activități în viața lor de zi cu zi.
Iubește-ți corpul și ai grijă de el!
Alege să faci mișcare … alege să ai un mod de viață sănătos!

Bodiu Liliana, profesor de biologie
și chimie în gimnaziul Gîrbova

Check Also

De 1 martie

Добавить комментарий